Kafes tavuk kafesi2

Yayınlanma Tarihi Haziran 16th, 2015 | Güres Tavukçuluk Teknoloji

0

Kafes İçerisinde Olması Gereken Çeşitli Unsurlar

Eşelenme Alanı

Eşelenme halısı 30X30 cm ebadında sert plastikten imal edilmiş olmalı. Sert plastikten olmasının sebebi; bu bölümün rahatsız edici olup tavuğun bu bölümde yumurtlamasını engellemektir. Üzerinde, gübrenin birikme yapmaması için yuvarlak delikleri bulunmalı.

Perdeli Folluk

Tavukların, yumurtlarken rahatsız olmaması için her gözde en az 1 adet folluk mevcut olmalı. Folluk esnek perde ile kapatılmıştır. Folluğun altındaki teller, plastik kaplamalı olup, yumurtlama esnasında yumurtaların zedelenmesi engellenmiş ve tavuğun rahat etmesi sağlanır. Aynı zamanda, yemleme alanından kayıp olmaması için yem kanalına folluğun içerisinden ulaşmak da mümkün olmalı.

Tüneme Alanı

Tavuk başına 15 cm tüneme alanı bulunmalı. Tüneme alanının tasarımı sayesinde, tavukların ayaklarının altında eşit dağılımlı basınç sağlayan güvenli tüneme alanı üzerinde, tavukların dinlenmesine özen gösterilmeli.

Tırnak Törpüsü

Göğüslüğün iç tarafında, tavuğun tırnaklarını törpülemesi için kabartmalı tırnak aşındırıcı özellikte olan tırnak törpüsü bulunmalı. Her tavuk kafesi gözünde 2 adet tırnak törpüsü bulunmasına dikkat edilmeli.




Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Geri Dön ↑